Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

JoutsenLaulu, MustaNäy pimeällä ja ole tyylikäs! Kirjosilta_JoutsenLaulu.jpg

Kirjosillan talvitakin hihaan suunniteltu heijastinranneke, JoutsenLaulu, on kuin koru. Heijastin on koristeltu konekirjonnalla. Se tuo vanhan karjalaisen kirjontaperinteen tähän hetkeen. Heijastimessa näkyy Kirjosillan rakkaus ja kunnioitus menneiden sukupolvien taitoihin ja luovuuteen. 

JoutsenLaulu-heijastinranneke

JoutsenLaulu-heijastin on Kirjosillan kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle, rakkaalle kotimaalle. Joutsen, lipuessaan tumalla järvenselällä, hohtaa valkoisena kuin heijastin. Laulujoutsen, Suomen kansallislintu, valikoitui tämän juhlaheijastimen aiheeksi monen tärkeän asian symbolina.
Kirjosillan heijastimet kertovat rakkaudesta ja kunnioituksesta menneiden sukupolvien taitoihin ja luovuuteen. Tuotteet yhdistävät vanhan karjalaisen kirjontaperinteen tämän päivän vaatimukset täyttävään heijastinkankaaseen. Aikanaan, ennen kirjoitustaidon yleistymistä, naiset tallensivat tarinansa, toiveensa, haaveensa ja elämän tuomat kolhutkin kirjomalla ne käsitöihinsä. Tätä tapaa vaalien Kirjosillan heijastimissa olevilla kuvilla on jokaisella oma tarinansa.

Laulujoutsenen olemassaolo on ollut todella vaakalaudalla, aivan kuin koko Suomen kansan. Pahimmassa vaiheessa, sotien jälkeen, näitä upeita lintuja pesi maassamme enää arviolta 15 paria. Joutsenkannan elpyminen on kulkenut rinta rinnan koko kansamme toipumisen ja sodasta elpymisen tahdissa. Siinä meille muistutus siitä, että mahdotonkin on mahdollista.
Laulujoutsen on ylväydessään ja kauneudessaan ainutlaatuinen. Valkoisuus on valon ja puhtauden vertauskuva. Joutsen oli uskomusten mukaan kevään tuoja ja pyhä lintu, eikä sitä saanut vahingoittaa millään tavalla. Ajateltiin, että joutsen pitkällä kaulallaan voi tähytä maailman eri tasoille, ylöspäin koti tulevaisuutta ja ollessan puoliksi sukelluksissa, menneeseen. Tarvitsemme kansana alati viatonta luottamusta tulevaan, samalla vakaasti juuriimme nojaten.

JoutsenLaulun kerrotaan olevan kuolevan joutsenen viimeinen laulu. Laulu, jonka joutsen laulaa kauniimmin kuin koskaan aikaisemmin. Tämä ajatus koskettaa ja pysäyttää. Suomalaista melankoliaa uhmaten Kirjosillan JoutsenLaulu-heijastin muistuttaa kantajaansa vain tuosta, jostain uudesta, kauniimmasta, herkemmästä ja aidommasta, kuin koskaan aiemmin. Sen tavoittamiseen meillä, vaikeidenkin haasteiden keskellä, on mahdollisuus. Siihen meillä, suomalaisina, on mahdollisuus.
Siitä olen kiitollinen.

JoutsenLaulu, Musta, tarkoittaa sitä, että kirjontaan on käytetty mustan sävyistä kiiltävää lankaa. 

Rannekkeen kuminauhaosa tekee käyttämisestä ja pukemisesta helppoa. Rannekkeen leveys on 8cm ja rannekeen pituudet 26cm, 29cm ja 32cm.

Heijastinkangas on väriltään harmaa. Sisäpuolen vuori on huopaa, joten ranneke pysyy hyvin paikoillaan. Lankana on kestävä polyesterilanka.

Kirjosillan heijastinten valmistuksessa käytetään vain heijastinkangasta, joka täyttää EN ISO 20471-standardin vaatimukset.

Työterveyslaitos, Topeliuksenkatu 41 b, 00250 Helsinki, ilmoitettu laitos no 0403, on tyyppitarkastanut tämän henkilönsuojaimen VNp 1406/93 ja sen muutosten mukaisesti. Ranneke täyttää myös jalankulkijaheijastimia koskevan standardin EN 13356 vaatimukset. Ne ovat siten virallisia CE-merkittyjä heijastimia, jotka valmistetaan alusta asti Suomessa.

Oikean koon valinnasta.
Näin mittaat kohdan, johon haluat rannekeen sijoittaa:
Käytä nauhamittaa.
Aseta mitta kohtaan, johon haluat rannekkeen asettaa.
Aseta mittanauha niin, ettei se kiristä liikaa, mutta ei ole löysäkään.
Toinen vaihtoehto on mitata tarkaan takin pintaa pitkin kiristämättä ollenkaan. Sitten vähennät luvusta 2-3cm.
Esim. 26-senttinen sopii nuoren toppatakkiin tai useisiin naisten villakangastakkeihin ( vaatekoot noin koot XS-M).  29-senttinen sopii tavalliseen toppatakkiin (vaatekoot noin M-L).  32-senttinen sopii tosi muhkeaan takkiin (vaatekoko noin X- XL). Jos rannekeen haluaa sijoittaa olkavarteen on koko aina suurempi.

Hinta:25.00 €27.50 €

Vaihtoehdot

Tuote
JoutsenLaulu, Musta 26cm (S)
JoutsenLaulu, Musta 29cm (M)
JoutsenLaulu, Musta 32cm (L)