Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kirjosillan Johanna

Kirjosillan tarina


Suomalaista sulohista, Kotimaista korvaamatonta,

Pellavaista parahaista, Kirjoitusta kultahista,

Juuristamme juurevista.


Kirjosillan takana hääräilen minä, Kirjosillan Johanna. Työskentelen myös käsityöopettajana. Olen saanut pienestä pitäen tehdä kaikenlaista käsilläni. Äitini muistelee edelleen kauhulla askarteluistani aiheutunutta sotkua. Siitä huolimatta minulla on ollut aina mahdollisuus toteuttaa itseäni. Olen saanut niitä kankaita ja lankoja joita kulloinkin tarvitsin. En tiedä kulkeeko käsillätekemisen into geeneissä, vai lapsuuden virikkeissä ja mahdollisuuksissa . Itse olen onnellisesti saanut nauttia tuosta kaikesta. Erityisellä lämmöllä muistelen isoäitiäni. Hän on koko elämänsä tehnyt jotain käsillään. Milloin leiponut, hoitanut kotieläimiä, ommellut vaatteita niukoista materiaaleista ja kutonut (niin kuin meilläpäin neulomista nimitetään) sukkia koko suvulle.

Olen aina haaveillut jostakin aivan ikiomasta. Huomatessani elämän vain kiitävän eteenpäin, ajattelin haaveeni helposti jäävän elämän jalkoihin, lopulta kokonaan kokematta. Niinpä päätin ryhtyä yrittäjäksi ja kokeilla kuinka siipeni mahtavat kantaa. Olen kiitollinen siitä, että minulla oli mahdollisuus yrittäjyyteen. Isoäitini ei aikanaan saanut siihen mahdollisuutta. Hänen haaveensa käsityöyrittäjyydestä kaatui tuolloin moneen käytännön asiaan.

Kirjosillan tuotteissa on ripaus mennyttä aikaa. Tuotteita löytyy sekä asusteina että sisustukseen, niitä kaikkia yhdistävät koneella tehdyt kirjonnat. Tuotteiden tyyli on vanhahtava, samalla nykyaikainen. Olen itse suunnitellut, ommellut ja kirjonut kaikki tuotteet. Teen myös monenlaisia tilaustuotteita. Käsityötaustani johdosta hallitsen laaja-alaisesti monenlaisia käsityötekniikoita. Rakastan menneiden sukupolvien käsitöitä. Ihailen heidän taitojaan ja luovuuttaan. Toivon sen myös näkyvän töissäni. Ensimmäinen tuoteryhmäni olivat kastemekot. Niiden syntyyn liittyy läheisesti isoäitini kertoma muisto. Hänen esikoisensa syntyi sota-ajan niukkuuteen. Valkoista kastemekko kangasta ei tuolloin löytynyt mistään. Hän ei kuitenkaan lannistunut. Niinpä hän asiaa pohdittuaan keksi ommella vauvan kastenmekon loppuun asti käytetystä sotilaan lumipuvun palasista.

Monien suomalaisten yritysten tuotantoa siirretään jatkuvasti ulkomaille. Suomen tulevaisuuden kannalta kotimainen työ on kuitenkin parhaillaan meille suomalaisille tärkeämpää kuin vuosiin. Onneksi Suomesta löytyy paljon ammattitaitoa ja paljon tekijöitä, myös käsityöalan ammattilaisia. He ovat hajallaan ympäri Suomea. Usein he pienyrittäjinä tekevät kovin yksinäistä työtä ja siksi heitä saattaa olla vaikea löytää. Siksi suomalaiset käsityöyrittäjät ovatkin verkostoituneet Käsityökortteliin, johon kuuluu vain suomalaisia käsityöläisia. Lisäksi Käsityökorttelissa meillä yrittäjilläkin on mahdollisuus saada 'työkavereita'. Olen hurjan iloinen ja ylpeä siitä, että saan kuulua tähän suomalaiseen sitkeään joukkoon! Tulkaa ihmeessä tutustumaan Käsityökortteliin ja Kirjosiltaan!

Käsityöterveisin Kirjosillan Johanna

Kastemekko, KullanKolttu